Referat: Mälarhöjden IK Fotboll 1 - IFK Haninge 2

1:långbollar på rätt sätt och i rätt tid
2: SCHWING (yttrar löper snett mot mitten bakom baklinjen)
3 Yttrar hjälper till i straffområden både frammår och bakåt
4 snabbt upp i press (vår planhalva), täck skott

Matchen i sin helhet var väldigt jämn, resultatet för dagen blev 1-1. Hanviken gör ett mål där ett skott utifrån går in via touch och mälarhöjden gör mål på straff efter en solklar handssituation men det fanns betydliggt fler lägen åt båda hållen..

Spelmässigt så har vi börjat försöka lära oss det långa spelet för att kunna variera och göra det svårt för motdtåndarna att pressa högt och i det att yttrar schwingar för att också utge ett hot i djupled.
Grabbarna utförde detta bra, mycket bättre än någon tidigare match och vi lyckasbåde få fram flera farliga lägen genom djupledsbollar och sedan inlägg och långboll till forward som levererade ner den till mittfältare och sedan djupledsboll. Viktigt är att vi varierade det med vårat korta spel och förlorade därav inte allt bollinnehav.utan bara en kontrollerad del av det och att vi backade upp vårt anfallsspel med mycket organiserat försvarsspel.

Mälarhöjden låg hårdast på för ett kvitteringsmål i andra halvlek men med 3 minuter kvar blir de nervösa och slår okontrolleade långbollar, gör misstag i enkla passningar som gör att Hanviken trycker på till 100%. Men den mälarhöjdiska stenmuren höll för hanvikens släggor (flera täckta skott och hockeyräddningar av erik på mållinjen) och slutresultatet blir 1-1.